Μεταλλικά Εξαρτήματα Στήριξης Γυψοσανίδας

Η ξηρά δόμηση με βάση την γυψοσανίδα είναι σήμερα ένα μία από τις πιό διαδεδομένες εφαρμογές δόμησης. Προσφέρει μια εύκολη γρήγορη και οικονομική λύση, με απόλυτη αρχιτεκτονική ελευθερία και έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό σύνθετων εφαρμογών στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Αποτελεί σήμερα την πιο σύγχρονη τεχνολογία στον κατασκευαστικό κλάδο, με απεριόριστες εφαρμογές και πολύ μεγάλη άνεση κατασκευής, αντικαθιστώντας τα μέχρι χθές γνωστά βαριά υλικά. Έτσι, δίνει στον σχεδιαστή την άνεση και την ελευθερία να σχεδιάσει πολύπλοκους διακοσμητικούς συνδυασμούς οροφής, πρακτικά χωρίσματα και να δώσει αισθητική και πρακτικότητα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Σ’ αυτήν την πρόκληση, η εταιρεία μας δεν θα μπορούσε να μείνει απούσα. Πέρα από τα μεταλικά προφίλ γυψοσανίδας (κύριο οδηγο ψευδοροφής, περιμετρικό οδηγό, στρωτήρες, ορθοστάτες και γωνιόκρανα), που εδώ και χρόνια παράγουμε, διαθέτουμε πλέον πρέσες και ισιωτικό σύρματος για την παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων, (συνδετήρες, αναρτήσεις και ντίζες οροφών).

Έτσι, αφού οι κατασκευαστικές ανάγκες εξελίσσονται καθημερινά, ακολουθούμε και εμείς πιστά αυτή την εξέλιξη, λανσάροντας νέα, ποιοτικά προϊόντα, πιστοποιημένα και πάνω απ’ όλα αξιόπιστα σε κάθε εφαρμογή. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε, είναι υψηλής ποιότητας, απο χαλυβουργεία της Ευρώπης. Διαθέτουμε δικά μας σχιστικά μηχανήματα για την επεξεργασία της πρώτης ύλης (τσερκι), ώστε να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις τιμές της αγοράς.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια σειρά από μεταλλικά εξαρτήματα, απαραίτητα στις σύγχρονες κατασκευές, που θα καλύψουν με κάθε λεπτομέρεια και σχεδιαστική σας ανάγκη.

Το κρίσιμο και δύσκολο μέρος του σχεδιασμού ενός μεταλλικού σκελετού οροφής, ή μιας κατακόρυφης επένδυσης, είναι n προτεινόμενη συνδεσμολογία των διατομών. Ειδικά στις οροφές, όπου μία πιθανή κατάρρευση λόγω αυτοσχέδιων αναρτήσεων, συνδέσμων και μέσων στερέωσης των γυψοσανίδων, μπορεί να επιφέρει ένα ατύχημα.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι έλεγχοι των αναρτήσεων και των συνδετήρων σε δύσκολες συνθήκες, κάτω από δυνάμεις που ασκούνται από κύματα αέρα. Ο σωστός σχεδιασμός και η χρήση εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, διασφαλίζουν ακριβείς διαστάσεις και απαράμιλλη ποιότητα αποτελέσματος.

Τα δικά μας εξαρτήματα, είναι πιστοποιημένα για την ποιότητά τους και την αντοχή τους, ώστε να υπερκαλύπτουν τα αντίστοιχα φορτία, ακόμη και σε δυναμικές καταπονήσεις, π.χ. στην περίπτωση ενός σεισμού ή υπό πίεσης αέρα.

Έτσι προσφέρουν:
  • Υπερκάλυψη των απαιτήσεων του Ευρωπαϊκού προτύπου πυραντοχής.
  • Απόλυτη συμβατότητα με τις διαστάσεις των προφίλ.
Υψηλή αντοχή από ελάσματα ειδικού χάλυβα
  • Ενιαία τεμάχια από συνεχές υλικό χαλυβδόφυλλου.
  • Υψηλής ποιότητας γαλβάνισμα, αντίστοιχο με αυτό των προφίλ παραγωγής Ζ 140 κατά ΕΝ 10326-7.

Αναρτήσεις οροφών

Διατίθενται τρεις βασικούς τύπους με παραλλαγές.

Οι ταχείες αναρτήσεις αποτελούνται από το κάτω κύριο μέρος τους που προσαρμόζεται στο εσωτερικό του οδηγού οροφής. Στο επάνω μέρος βρίσκεται πριτσινωμένη η λεγόμενη πεταλούδα όπου εισχωρεί η ντίζα ανάρτησης. Η ταχεία ανάρτηση τοποθετείται ταχύτατα, χρησιμεύει στο αλφάδιασμα της οροφής και διατίθεται και με ασφάλεια συγκράτησης.

Οι άκαμπτες αναρτήσεις αποτελούνται από τρία μέρη. Το κάτω μέρος που προσαρμόζεται στον οδηγό, το άκαμπτο άνω μέρος που σταθεροποιείται στον οργανισμό της οροφής με μεταλλικό βίσμα και ο πύρος που ενώνει τα δύο μέρη μετά το αλφάδιασμα.

Οι άμεσες αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ενιαίο έλασμα χάλυβα σε μορφή Π και χρησιμοποιούνται για την ανάρτηση σκελετού σε οροφές, όπου το ύψος είναι περιορισμένο. Η άμεση ανάρτηση εφαρμόζεται με εκτονούμενο μεταλλικό βύσμα στο φέροντα οργανισμό και ανάμεσα στα σκέλη τοποθετείται ο οδηγός. Ο οδηγός αλφαδιάζεται και τα σκέλη βιδώνονται στα πλευρά του οδηγού. Τα άκρα της ανάρτησης που περισσεύουν κάμπτονται προς τα άνω για να μην εμποδίζουν κατά την τοποθέτηση της γυψοσανίδας. Σημαντικός παράγων για την στατική επάρκεια όλης της οροφής είναι η ποιότητα του βίσματος και του φέροντος οργανισμού καθώς και ο τρόπος εφαρμογής του βίσματος.

Χαρακτηριστικά εξαρτημάτων κ συσκευασίες


Ντίζα ανάρτησης φορτίων.
Πάχος 4mm, γαλβανισμένο, σε διαστάσεις 250mm, 375mm, 500mm, 750mm, 1000mm, 1250mm, 1500mm, 2000mm.
Δέμα 100 τεμ.
Συνδετήρας Π
Για CD 60/27, υλικό DX51D, Z140 γαλβανιζέ, πάχος 0,75mm.
Κουτί 100 τεμ.
Συνδετήρας Μ
Για CD 60/27, υλικό DX51D, Z140 γαλβανιζέ, πάχος 0,60mm.
Κουτί 100 τεμ.
Άμεση ανάρτηση Π
Μήκος 12 cm, υλικό DX51D, Z140 γαλβανιζέ, με πάχος 0,75mm.
Κουτί 100 τεμ.
Tαχεία ανάρτηση χωρίς ασφάλεια
Για CD 60/27, υλικό DX51D, Z140 γαλβανιζέ, πάχος 0,75mm.
Κουτί 100 τεμ.
Πεταλούδα προέκτασης ντίζας
Από μεταλλικό έλασμα πάχος 0,60mm
Κουτί 100 τεμ.