Ελαιοτριβείο

Το Ελαιοτριβείο μας διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία επεξεργασίας του καρπού της ελιάς, ώστε το ελαιόλαδο που θα παραχθεί να είναι υψηλής ποιότητας, παρθένο και αγνό όπως μας το δίνει η μητέρα φύση.

Κατηγορίες Ελαιολάδου
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα μικρότερη απο 0,8%, είναι το λάδι που πρέπει να προτιμούμε για όλες τις χρήσεις
  • Παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα μικρότερη απο 1,8%
  • Ελαιόλαδο μίγμα ραφιναρισμένου ελαιολάδου με πολύ μικρή ποσότητα παρθένου ελαιολάδου
  • Βιολογικό ελαιόλαδο παράγεται με την βοήθεια αποκλειστικά της φύσης, χωρίς χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα
Ο σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτουμε μας καθιστά πρωτοπόρους στην περιοχή. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του ελαιολάδου είναι υψηλών προδιαγραφών, εξ ολοκλήρου ανοξείδωτα, ενώ πληρούν όλα τα τεχνικά στάνταρ ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστης ποιότητας, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση με χημικά ή άλλα μέσα στο τελικό προϊόν. 
Τη διαδικασία παρασκευής του ελαιολάδου στο Ελαιοτριβείο μας μπορείτε να την παρακολουθήσετε ομαδικά με οργανωμένες επισκέψεις συλλόγων, σχολείων κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του Ελαιοτριβείου.

Το Ελαιόλαδο
Το παρθένο ελαιόλαδο είναι το μοναδικό λάδι απ´όλα τα φυτικά έλαια, που λαμβάνεται από τον ελαιοκαρπό με φυσικά μηχανικά μέσα. Είναι δηλαδή ο φυσικός χυμός του ελαιοκάρπου που δεν έχει υποστεί καμμία χημική επεξεργασία που θα προκαλούσε την ποιοτική του υποβάθμιση. Είναι το μοναδικό λάδι που καταναλώνεται στη φυσική του κατάσταση.

Ελαιόλαδο και Υγεία
Κανείς σήμερα δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ευεργετική αξία του ελαιόλαδου στην υγεία από τα παιδικά χρόνια μέχρι τα βαθιά γεράματα. Είναι ελιξίριο υγείας και μακροζωίας με τεράστια διατροφική αξία για τον άνθρωπο σε τέτοιο σημείο, ώστε να συγκαταλέγεται στα δέκα ωφελιμότερα είδη διατροφής.

Επιστημονικές μελέτες έχουν περίτρανα αποδείξει τη συμβολή του ελαιολάδου στην αποφυγή καρδιαγγειακών παθήσεων και στη μείωση της χοληστερίνης. Εξασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη του νευρικού μας συστήματος και βοηθά στη σωστή λειτουργία των εντέρων. Η χλωροφύλλη που περιέχει, προάγει το μεταβολισμό, διεγείρει την αύξηση των κυττάρων και βοηθά στην αιμοποίηση.

Ελαιόλαδο και αριθμοί
  • Στην Ελλάδα καλλιεργούνται περίπου 132.000.000 ελαιόδεντρα
  • Με την καλλιέργεια της, ασχολούνται περί τις 500.000 αγροτικές οικογένειες
  • Το ελληνικό λάδι αποτελεί το 19% της παγκόσμιας παραγωγής και φέρνει την Ελλάδα στην τρίτη θέση μετά την Ισπανία και την Ιταλία.
  • Συνολικά η κατανάλωση ελαιολάδου το χρόνο στην Ελλάδα αγγίζει τους 190.000 τόνους που είναι η μεγαλύτερη κατανάλωση ανά άτομο παγκοσμίως